Sinds 13 september 2022 mag Admiraal Watersport zich de trotse eigenaar van Kavel E op Robbenplaat noemen. De ondernemer, een groot- en detailhandel in watersportartikelen, wil een pand bouwen dat de groei van het bedrijf kan waarborgen. Op dit moment is het hoofdkantoor van Admiraal Watersport gehuisvest in Hoorn.

Admiraal Watersport is groot geworden door verkoop van vaartuigen, alle mogelijke accessoires voor en het onderhoud aan deze vaartuigen. Onderhoud aan vaartuigen bestrijkt het grootste deel van de bedrijfsvoering. Het gehele jaar door wordt onderhoud gepleegd aan vaartuigen, binnen- en buitenmotoren en ook trailers. Wanneer er een calamiteit is bieden zij zelfs 24-uurs reparatieservice. Naast verkoop en onderhoud biedt Admiraal Watersport booteigenaren de ruimte om hun vaartuig buiten het seizoen bij hen te stallen. Het huidige onderkomen in Hoorn is te klein gebleken voor de uitbreidingswensen van de ondernemer en heeft hij de keus gemaakt voor een nieuw in te richten kavel in de gemeente Hollands Kroon.

Op dit moment is de ondernemer bezig met het optekenen van plannen voor het nieuwe pand. Als er wordt gevraagd hoe het nieuwe pand eruit zal gaan zien antwoordt de enthousiaste eigenaar Yasin Cener: “We willen vaartuigen importeren en naar eigen ontwerp, of die van klanten, verder inrichten of samenstellen. Om klanten te laten zien wat we voor hen kunnen betekenen hebben we de wens om in het nieuwe pand een showroom te realiseren. Van haken en ankers tot radio- en communicatieapparatuur en zelfs trailers zullen te zien zijn. Zo kunnen klanten hun eigen vaartuig naar eigen wens samenstellen”.

Naast een showroom geeft Cener aan dat er genoeg ruimte komt om een werkplaats te realiseren en vaartuigen te kunnen stallen. We zullen helaas nog even moeten wachten op de definitieve plannen. Maar met Admiraal Watersport op Robbenplaat is Hollands Kroon in ieder geval wel weer een enthousiaste nieuwe ondernemer rijker.