Ontwikkelingen op Robbenplaat gaan onverminderd door in 2022!

Na het topjaar 2021 kan Hollands Kroon wederom terugkijken op een succesvol verkoopjaar. In 2022 zijn er drie kavels verkocht en twee kavels overgedragen aan enthousiaste ondernemers. Ondanks stijgende rentepercentages en bouwprijzen blijft de interesse in bedrijfsgrond op Robbenplaat onverminderd groot. Momenteel zijn er nog maar enkele beschikbare kavels over. Door de aantrekkelijke grondprijzen is de verwachting dat de laatste kavels op Robbenplaat uiterlijk in 2024 verkocht zijn.

Ondernemers volop aan het bouwen.

Op het moment van schrijven is Olympus / Quest Innovations nagenoeg klaar met de bouw van haar nieuwe onderkomen. Door de groei van de technologieonderneming bleek het bestaande pand in Middenmeer te klein en ontstond de wens naar een hoofdkantoor op een nieuwe plek in de gemeente. De keus is gevallen op een zichtlocatie op bedrijventerrein Robbenplaat. Het nieuwe pand aan de rand van het bedrijventerrein is een ware eyecatcher.

Ook landbouwmechanisatiebedrijf Voets was afgelopen jaar volop bezig met de bouw van zijn nieuwe onderkomen. Net als Olympus/Quest Innovations is Voets uit zijn vestje gegroeid. Omdat de klantenkring voornamelijk agrariërs in de omgeving betreft, hebben de broers Jos en Simon Voets ervoor gekozen om in de gemeente te blijven en daar de mogelijkheden tot groei te onderzoeken. Hun oog is gevallen op een grote kavel op een zichtbare locatie waar het pand ondertussen nagenoeg gereed is. Begin januari 2023 staat hier de opening gepland.

En het 3e bedrijf dat momenteel volop aan het bouwen is betreft Huibers Hout. Een jong en dynamisch bedrijf dat zich specialiseert in houtzagen. Het bedrijf is nog gevestigd in Schagen en is daar uit zijn pand gegroeid. Huibers Hout heeft in Hollands Kroon op Robbenplaat de locatie gevonden die de mogelijkheid biedt om de groei van het bedrijf voort te zetten.

Ook in 2022 nieuwe ondernemers in Hollands Kroon.

Naast het feit dat er volop gebouwd wordt, zijn er dit jaar weer drie koopovereenkomsten gesloten. Verder zijn er ook weer twee kavels overgedragen bij de notaris. Centraal gelegen op het bedrijventerrein gaat het allereerst om Het Veer Beheer. De ondernemer is op dit moment bezig met het opmaken van een plan voor een nieuw te bouwen pand. In het pand zal er een agrarische loods gerealiseerd worden waar agrarische producten opgeslagen gaan worden. De ondernemer is voornemens ecologisch te bouwen met onder andere een dak voorzien van mos en/of sedum.

Ook Admiraal Watersport, een groot- en detailhandel in watersportartikelen, is dit jaar daadwerkelijk eigenaar geworden van een kavel op Robbenplaat. Hun huidige onderkomen in Hoorn blijkt niet te voldoen aan de wensen voor groei. In Wieringerwerf hebben zij een kavel naar wens gevonden. Op dit moment is Admiraal Watersport bezig met het opmaken van plannen voor de bouw van hun nieuwe pand.

Concluderend, Robbenplaat bouwt verder aan de toekomst en heeft ondernemers in 2023 ook weer volop de mogelijkheden gegeven om hun droom te verwezenlijken!