Sinds 6 juli 2023 is Fender Innovations Vastgoed B.V. de trotse eigenaar van kavel L1 op de Robbenplaat. Met de aankoop van de kavel, met een grootte van circa 2000 m2, breidt Fender Innovations haar bedrijfsruimte en mogelijkheden op de Robbenplaat uit. Deze uitbreiding is nodig om in de groeiende vraag naar unieke specialistische fendersystemen te kunnen voorzien.

In 2012 is Fender Innovations, na 2 jaar ontwikkelen en testen, met slechts twee werknemers gestart met de productie van gepatenteerde, lichtgewicht en tevens zeer sterke flexibele fendersystemen voor de scheepsvaart. Door in te spelen op de voornamelijk zeer specifieke wensen van klanten heeft het bedrijf een grote en snelle groei doorgemaakt. Deze groei is de reden geweest dat het bedrijf in 2015 verhuisd is naar een kavel op de Robbenplaat. Door de aankoop van de kavel, grenzend aan het huidige bedrijfspand, heeft Fender Innovations de ruimte om wederom te kunnen uitbreiden. Zij kunnen hierdoor blijven voorzien in de stijgende vraag naar de unieke fender systemen voor zowel superjachten, reddingsboten, werkboten, research & survey, windfarm support, Heavy Duty rib’s, tenders, marineschepen en duikboten van hun grote internationale klantenkring. Tevens heeft Fender Innovations in 2022 het Vlaardingse fender bedrijf PolyMarine Fender Systems overgenomen. Met de overname van PolyMarine Fender Systems welke gespecialiseerd is in hoge kwaliteit fenders voor zeer zware toepassingen zoals pilot, tug en sleepboten, heeft Fender Innovations zijn assortiment uitgebreid.

De nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijf maken dat Fender Innovations op dit moment plannen voor de nieuwe kavel aan het uitwerken is. We zullen dus nog even moeten wachten op hoe deze plannen eruit gaan zien.


De heren Boogaard en van Bijsterveld, Fender Innovations.

Om in de stijgende vraag te blijven voorzien, is Fender Innovations altijd op zoek naar enthousiast en gemotiveerd personeel. Je wordt intern opgeleid.

Kijk voor meer informatie op www.fenderinnovations.nl/jobs