Ook mechanisatiebedrijf Voets komt naar Robbenplaat!

Nadat eerder dit jaar met Quest al een grote ondernemer naar Robbenplaat kwam, volgt Voets hetzelfde voorbeeld. Met bijna 90 jaar ervaring is Voets een begrip in de wereld van mechanisatie in West-Nederland. Momenteel heeft Voets onder andere een vestiging in Middenmeer, maar dit pand is gedateerd en vandaar dat zij verhuizen naar een zichtlocatie op Robbenplaat in Wieringerwerf. Op donderdag 5 augustus werd de koopovereenkomst getekend door de directeuren Jos en Simon Voets en door de wethouder Economische Zaken, Theo Meskers.

Geworteld in de Wieringermeer

Het bedrijf Voets, bekend van tractoren en werktuigen, bestaat al sinds 1932 en is opgericht in Hazerswoude, Zuid Holland. Daarna is er nog een vestiging bijgekomen in Hoofddorp en in 1998 volgde een derde vestiging in Middenmeer. Dit pand is na 20 jaar echter gedateerd en voldoet niet meer aan de eisen die er heden ten dage gesteld worden om een modern landbouwmechanisatiebedrijf uit te kunnen oefenen. “Vandaar dat we na moesten denken over een nieuw bedrijfspand”, vertelt directeur Simon Voets. “We hebben ondertussen een goede en trouwe klantenkring opgebouwd in deze omgeving dus we wilden nieuwbouw op de huidige locatie of op een nieuwe locatie in de Wieringermeer. Hier zijn we geworteld. We hebben voor deze locatie gekozen omdat we hier ook over meer ruimte kunnen beschikken”. Deze locatie bleek uiteindelijk het bedrijventerrein Robbenplaat, deelgebied Schelphorst te zijn.

Agrarische gemeente

De gemeente Hollands Kroon is erg blij dat ze deze ondernemers kunnen verwelkomen op Robbenplaat. De komst van Voets geeft volgens wethouder Theo Meskers ook aan dat het in Hollands Kroon nog steeds goed gaat met de landbouwsector en is blij met de keuze van Voets voor Robbenplaat. “Het is een mooi signaal dat een bedrijf als Voets ons bedrijventerrein Robbenplaat kiest als vestigingslocatie. Het onderstreept de functie van Hollands Kroon als agrarische gemeente. En dat een toeleveringsbedrijf als Voets hier investeert geeft aan dat onze vitale land- en tuinbouwsector perspectief biedt”.

Verdere planning

De koopovereenkomst is ondertussen getekend en de overdracht bij de notaris staat gepland op 1 oktober 2021. De bouwwerkzaamheden starten begin 2022 en vanaf 1 januari 2023 wil Voets operationeel zijn aan de Schelphorst. Op deze nieuwe locatie gaan straks ongeveer 20 mensen werken en daarmee is Robbenplaat straks weer mooi bedrijf rijker.