Op 2 november is de grootste kavel op Robbenplaat in Wieringerwerf verkocht aan WAYS – We Are Your Specialist! Wij verwelkomen daarmee een jong bedrijf op dit bedrijventerrein. WAYS is werkzaam als een internationaal online retailer dat alle huis- en tuinartikelen aanbiedt. Op dit moment is het bedrijf nog gevestigd in Schagen, maar is daar het pand ontgroeit. Met de bouw van een eigen pand op Robbenplaat hebben zij de komende jaren genoeg ruimte voor uitbreiding. De overdracht zal uiterlijk plaatsvinden in mei 2022, vervolgens wil WAYS spoedig starten met de bouw.

Eén van de grootste online retailers van Nederland

WAYS is in 2016 opgericht door Daniel Rustenburg. Een jonge ondernemer die zijn bedrijf op de kaart heeft gezet in meerdere delen van Europa. Zoals in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Maandelijks bereikt WAYS in Europa meer dan 300 miljoen potentiële klanten. Het bedrijf is begonnen in Schagen en groeide in korte tijd uit zijn voegen. De ambitie van WAYS is het veroveren van de E-commerce markt, dit is de markt die zich richt op elektronische handel, in Nederland en de rest van de wereld. “Dat we zo’n jong en ambitieus bedrijf mogen verwelkomen in onze gemeente is ontzettend mooi! Zij krijgen hier volop de kans om de groeien en wij kijken uit naar de invulling van deze kavel. Wij zijn dan ook erg blij met deze aanwinst op Robbenplaat!”, zegt Wethouder Theo Groot.

Robbenplaat raakt vol
In 2021 zijn veel kavels verkocht op Robbenplaat. Op dit moment zijn bijna alle kavels verkocht. Maar er is nog plek. Zie hier de nog beschikbare kavels.