Quest Innovations verhuist naar zichtlocatie Robbenplaat!

Technologieonderneming Quest, gespecialiseerd in de ontwikkeling van medische camera’s, komt naar Robbenplaat. Binnen het deelgebied Robbenplaat Westrak heeft directeur Richard Meester donderdag 22 april 2021 een koopovereenkomst gesloten met de gemeente Hollands Kroon. Momenteel zit Quest nog in een pand aan de Industrieweg, iets verderop in Middenmeer gelegen. Maar het bedrijf groeit uit zijn jasje en heeft een nieuw hoofdkantoor nodig. Dit hoofdkantoor wordt binnenkort gerealiseerd op een zichtlocatie op Robbenplaat in Wieringerwerf.

Medisch gigant op Robbenplaat

Hollands Kroon is erg blij met de komst van deze internationale onderneming naar bedrijventerrein Robbenplaat. Zeer recentelijk is Quest overgenomen door het Japanse Olympus. Olympus is wereldwijd een vooraanstaand medisch bedrijf en wil na deze overname van Quest graag in de Wieringermeer blijven. Wel op een goede locatie en niet ‘weggepropt’ op een industrieterrein. Daarmee viel de keuze op Robbenplaat, een bedrijventerrein dat Hollands Kroon sinds dit jaar extra promoot en onder de aandacht brengt. Dat de gemeente direct een gerenommeerd bedrijf als Quest kan verwelkomen doet wethouder Theo Meskers goed. “Richard Meester is een geboren Wieringermeerder en heeft een prachtig bedrijf opgebouwd. We zijn blij dat wij hem de ruimte kunnen bieden om verder te groeien”.

Spin-off effecten

Dat directeur Richard Meester zich in wil zetten voor een verdere ontwikkeling van de Wieringermeer blijkt ook wel uit zijn plannen. Zo wil hij op korte termijn met de wethouders om tafel om te kijken wat hij nog meer kan doen qua ondernemerschap, startups en bedrijvigheid in de Wieringermeer. Hij verwacht dat door de realisatie van een nieuw pand voor Quest / Olympus zorgt voor een positief effect en dat er ongetwijfeld nog meer ontwikkelingen rondom deze locatie plaats gaan vinden. Zo is hij zelf ook nog bezig met een aantal zeer innovatieve ideeën waarvoor hij op korte termijn mogelijk meer ruimte op Robbenplaat nodig heeft. De overdracht van deze kavel staat in ieder gepland in mei 2021 en spoedig daarna zal gestart worden met de bouw.