Huibers Hout laatste overdracht in 2021 voor Robbenplaat!

De verkopen gingen afgelopen jaar hard op Robbenplaat. Er zijn vele kavels verkocht en ook Huibers Hout tekende op 27 juli 2021 een koopovereenkomst met de gemeente. Zij wilden op kavel B2 binnen deelgebied Schelphorst hun pand voor de houtbewerking realiseren. Uiteindelijk heeft de overdracht bij de notaris plaatsgevonden op 16 december 2021 en mogen zij zich sinds dat moment de trotse eigenaar van kavel B2 noemen!

Laatste overdracht in 2021

De overdracht op 16 december aan Huibers Houthandel was daarmee ook de laatste in 2021. Om hier bij stil te staan was wethouder Theo Groot op locatie aanwezig om hier een toast op uit te brengen. Huibers Hout is een jonge en dynamische houtzagerij. Roy Huibers, oprichter en eigenaar van deze Noord-Hollandse zagerij, is enthousiast over de verhuizing naar Wieringerwerf. “De afgelopen zes jaar zijn wij van een eenmanszaak in de bouw uitgegroeid naar een houtzagerij waar wij meer dan 5.000 kuub hout per jaar verzagen”, verteld Huibers trots. “Ons bedrijf was gevestigd in Schagen maar hier zijn wij letterlijk uit gegroeid. Met een oppervlakte van ruim 7.000 vierkante meter biedt ons nieuwe terrein in Wieringerwerf veel mogelijkheden tot groei”. Huibers Hout verzaagd stammen eiken, douglas, en allerlei soorten loofhout in de meest uiteenlopende maten.

www.huibershout.nl

Nabije toekomst

Huibers Hout wil doorpakken en is al volop bezig met het nieuwe pand. Het pand is getekend door BT Adviesbureau uit Langedijk en heeft ‘uiteraard’ diverse houten accenten in de buitengevel. Het hele kantoor zal van buiten voorzien worden van de houtsoorten die ze verwerken. Daarmee verwacht het bedrijf dat het nieuwe pand een echte blikvanger wordt voor degenen die het pand op de N240 passeren. Hollands Kroon is erg blij met deze ondernemer en hoopt dat er voor de resterende kavels op Robbenplaat de komende jaren ook kopers worden gevonden. De eerste gesprekken met nieuwe kandidaten staan voor 2022 in ieder geval alweer gepland!